meer vragen en antwoorden

Hieronder staan een heel aantal veel gestelde vragen. Misschien je de vraag en ben je opzoek naar antwoorden. Staat je vraag er niet tussen of wil je doorpraten over het antwoord? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op. 

Wat is het doel van mij leven?

Als je op een kruispunt in je leven staat.  
Als je een keuze moet maken voor bijvoorbeeld studie of werk.  
Als het in het leven anders gaat dan je dacht.  
Als je op zoek bent naar de zin van het leven.  
Als de nood om je heen of in je eigen leven op je afkomt.  
Zomaar opeens kunnen de vragen dan komen.  
De Bijbel, het Boek van God, geeft antwoord op onze levensvragen. De Bijbel vertelt ons over de God van het leven, over het begin van het leven en waarom we hier op aarde zijn.

Waar komen we vandaan. God als Schepper?

U bent vast wel eens onder de indruk geraakt van de natuur om u heen. Het bruisen van de zee, de machtig bergen, of zomaar van een kleine bloem met prachtige kleuren in het open veld.

De Bijbel vertelt ons over het begin van het leven. Al op de eerste bladzijde staat er dat God er was, voordat er iets anders was. God is eeuwig, dat betekent zonder begin en zonder eind. Een indrukwekkende gedachte. En deze God heeft de aarde geschapen, zonder iets. God kan alles, Hij is almachtig.  

God is ook uw Schepper. Hij heeft de mens wonderlijk en mooi gemaakt. De eerste mensen waren Adam en Eva. Zij leken op hun Schepper. Aan hen was te zien dat God hen gemaakt had. Adam en Eva kenden God. Ze hielden van Hem en deden wat Hij wilde. Ze leefden met God en waren volkomen gelukkig. Ze hadden geen verdriet, geen pijn of ziekte ook de dood was er niet.  

Waarom is er zoveel ellende op deze wereld?

Soms vragen wij ons af waarom God niet ingrijpt. Er gebeurt zoveel kwaad in deze wereld. Waarom lijden er zoveel onschuldige mensen? Deze vraag wordt al zo lang gesteld dat de kwestie een eigen naam heeft gekregen; we noemen dit ‘het probleem van het lijden’.

Velen zeggen dat ze niet in God kunnen geloven omdat er zoveel ellende is in deze wereld. Als er een God zou zijn die zowel liefdevol als almachtig is, dan zou dit allemaal niet gebeuren. Dan zou Hij er toch onmiddellijk wat aan kunnen doen en het voortaan kunnen voorkomen?

Wat we in ieder geval zeker weten, is dat God niet verantwoordelijk is voor het kwaad en de zonde in deze wereld. Mensen doen veel kwaad, maar God niet. Hij is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis. Hij is in niet de auteur van het kwaad. Er is ook nog een duivel, er zijn kwade machten en boze geesten en mensen zijn verantwoordelijk voor de ergste vormen van kwaad in deze wereld.

In reactie op de zonde van de mens heeft God Zijn Zoon gezonden naar deze wereld. Soms zeggen mensen dat God niets doet. Maar Hij heeft zeker wel iets gedaan. God werd mens in Zijn Zoon, de Heere Jezus.

vragenformulier
Contact
Frans van Grol
email: evangelist@gergemdoetinchem.nl
bel: 06-43102861